Portal de la 

lengua aragonesa

www.acalaaragon.com

AVISO DE COYRIGHT

©acalaaragon.com 2005. Diseño, texto, vídeos e imágenes

Portal inaugurado el día 20 de septiembre de 2005

www.acalaaragon.com

NOTICIAS

Carta Europea sobre Lenguas Regionales o Minoritarias

 

 

2005 08 09 Institut Ramon Llull

 

La trobada coincideix amb la commemoració del 75è aniversari de la fundació del Casal Català de la ciutat
L'Institut Ramon Llull organitza a Brussel·les el I Simposi Internacional de Catalanística

Barcelona
09/ 08/ 2005

L'Institut Ramon Llull organitza a Brussel·les el I Simposi Internacional de Catalanística, del 13 al 15 de juny. La trobada, que coincideix amb els actes de celebració del 75è aniversari de la fundació del Casal Català de la ciutat, té per objectius principals fomentar espais de diàleg i col·laboració entre les associacions internacionals de catalanística i contribuir al reconeixement del català com a llengua oficial a les institucions europees.

 
I Més informació I
word Documents
Programa
Participaran a la trobada internacional: el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; la consellera de Cultura, Caterina Mieras; el conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà; el secretari de Cooperació Exterior de la Generalitat, Albert Royo; el secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo; la secretària general del Patronat Català Pro Europa, Anna Terrón; el director de l'Institut Ramon Llull, Xavier Folch; el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Jaume Subirana, i el president de l'Institut Joan Lluís Vives i rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida. També hi seran presents representants de sis associacions internacionals de catalanística: la presidenta de l'Anglo-Catalan Society, Montserrat Roser; el president de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, Albert Hauf; el president de l'Association Française des Catalanistes, Christian Camps; el president de la Deutsche Katalanistenverband, Andreas Wesch; el president de la North-American Catalan Society, Jaume Martí-Olivella, i Donatella Siviero, en representació de l'Associazione Italiana di Studi Catalani.

L'alcalde de Brussel·les, Freddy Thielemans, rebrà la delegació catalana el proper dimarts 14 de juny a l’alcaldia de la ciutat, on immediatament després tindrà lloc l'acte inaugural de la commemoració del 75è aniversari de la fundació del Casal Català de Brussel·les, amb una presentació a càrrec del president del casal, Manel Camós, i del secretari de Cooperació Exterior de la Generalitat. Jaume Subirana pronunciarà una conferència sobre Josep Carner que porta per títol Catalunya i el món: catalans universals i poetes nacionals. Clourà l'acte el president del Parlament de Catalunya.

Quant als actes previstos per al Simposi, el dia 13 se celebrarà una trobada interna de les associacions internacionals de catalanística per tal que puguin tractar els seus projectes i fixar futures línies de col·laboració. En el marc d'aquest encontre, se'ls oferirà la possibilitat de constituir-se com a Federació Internacional d’Associacions de Catalanística.

Jornada acadèmica

Al llarg de dimecres es portarà a terme la jornada acadèmica, amb cinc ponències i dues taules rodones en què participaran els representants de les associacions internacionals de catalanística, acadèmics i estudiosos de la catalanística, i els representants del Govern de la Generalitat. Les conferències aniran a càrrec de Modest Prats, professor de Filologia Catalana de la Universitat de Girona; Joan Solà, catedràtic de Llengua Catalana a la Universitat de Barcelona; August Bover, president de la Societat Catalana de Llengua i Literatura i professor de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona; Daniel Bastida, president de l'Institut Joan Lluís Vives i rector de la Universitat d'Andorra; Carles Solà, conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació. La primera taula rodona es vertebra entorn de les associacions internacionals de catalanística, mentre que la segona té per objectiu debatre la situació del català a la Unió Europea, amb la intervenció del degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili, Santi Castellà; l'administrador principal de la Unitat d'Afers Institucionals del Secretariat General de la Comissió Europea, Roberto Hayder; el cap adjunt de la Unitat de Multilingüisme de la Direcció General d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, Paul Holdsworth, i el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Miquel Pueyo.

http://www.llull.com/llull/actualidad/comunicados.jsp?id=200506090061&xsl=/docs/plantillas/noticias/noticias.xsl

Programa

 

 

 

 

 

 

 

Portal de Internet que ofrece información sobre la lengua aragonesa, hablada en territorio aragonés y  por aragoneses que residen fuera del territorio de la Comunidad de Aragón en distintos puntos del planeta.

Portal interdisciplinar donde se refleja la realidad cultural del patrimonio lingüístico aragonés que consta de las lenguas habladas en Aragón, el español de Aragón, el español con acento aragonés y las lenguas históricas de Aragón..